У пункті пропуску Шегині — Медика українець намагався перевезти ювелірні вироби вартістю пів мільйона гривень.

Про це повідомила Львівська митниця.

«У пункт пропуску »Шегині - Медика« із Польщі прибув «MERCEDES SPRINTER» під керуванням громадянина України. Для проходження митного контролю водій обрав смугу «зелений коридор», призначену для переміщення товарів, що не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження», - йдеться у повідомленні.
 
Однак під час огляду авто, в багажному відділенні серед особистих речей було виявлено картонні коробки, в яких були ювелірні вироби: каблучка з металу золотистого кольору «BULGARI», браслет сріблястого кольору «Tiffany&Co», дві каблучки «Cartier», одна пара кедів «DIOR» та сумка «LOUIS VUITTON». Орієнтовна вартість товару – 500 тис. гривень.

 
"Про наявність зазначеного громадянин не заявляв, але зазначив в усних поясненнях що: «Пакунки з дорогоцінностями йому передав інший водій, а про те, що всередині, він нічого не знав»", - зазначають на митниці.
 
За фактом складено адмінпротокол про порушення митних правил ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ