Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«30 травня 2017 року минає рік від часу катастрофи на Львівському сміттєзвалищі. Внаслідок 11 років безгосподарності команди міського голови Львова загинули люди, а місто зіткнулося із небаченим до цього колапсом. Упродовж цього року міська влада виявилась нездатною просунутись ані на крок до вирішення питання, як банально очистити Львів від відходів. Натомість, очільники вищих органів державної влади розпочали на цій темі власні політичні ігри та інтриги, які лише погіршили і так безнадійну ситуацію в місті», – йдеться у заяві націоналістів.

«Більш того, і міська влада, і влада центральна сконцентрувались не на тому, як негайно очистити місто від завалів сміття, а на постійному перекидуванні відповідальності, взаємозвинуваченні і поборюванні одне одного. Складається враження, що кожна зі сторін конфлікту вважає чомусь вигідним для себе такий стан справ у Львові.

Заручниками безгосподарності міської влади та політичних ігрищ влади центральної стали усі львів’яни. Сьогодні місто завалене сміттям, а його мешканці живуть у нелюдських умовах. Страждають люди по всій України від несанкціонованих скидів сміття. Тотальна антисанітарія, загрози епідемій, місто на межі екологічної катастрофи – це те, що на сьогодні отримали львів’яни від року діяльності місцевих та державних очільників», – зазначили націоналісти.

Також львівські націоналісти закликали Львівського міського голову, Президента України, Кабінет Міністрів України та інші вищі органи державної влади припинити постійні політичні спекуляції та перекидування одне на одного відповідальності щодо питання поводження зі сміттям у Львові.

Також представники націоналістичних сил Львівщини вимагають провести комплекс заходів із негайного подолання загроз надзвичайної екологічної ситуації у Львові.

«Нагадуємо, що ви обрані і призначені громадою на свої посади не для чвар і взаємопоборювання, а для виконання делегованих вам повноважень», – нагадали націоналісти.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ