У вівторок, 9 жовтня о 15:00 год, у Львові, на площі перед пам’ятником Іванові Франку, відбудеться акція протесту за участі освітян Львівщини.

Про це повідомляє прес-служба Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учасники Всеукраїнської профспілкової акції протесту вимагають:

1. Встановити з 1 січня 2019 року мінімальний рівень оплати праці не нижче 7 700 гривень, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій.

2. Не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житло-комунальні послуги для населення.

3. Забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист і розвиток галузей економіки.

Нагадаємо, що напередодні профком Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з Львівською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки України та керівниками громадських організацій інших закладів вищої освіти виступив зі зверненням щодо підвищення заробітної плати освітянам.

ІА "Вголос": НОВИНИ