Перевізники м. Львова подали у міськраду розрахунки щодо підвищення тарифів на проїзд у маршрутках міста. Вони вважають, відповідно до своїх розрахунків, що тариф на перевезення має становити понад 9 грн, а не 5 грн, як зараз.

Про це пише ZIK з посиланням на заяву Асоціації перевізників Львівщини, Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс-Львів», поширеній 12 жовтня.

Як компромісне рішення, пропонують тимчасово встановити ціну у 6,5 грн. У випадку відмови погрожують скорочувати режим роботи автобусів.

«У грудні 2017 року Львівська міська рада затверджила тариф на міські пасажирські перевезення автомобільним транспортом у розмірі 5 грн за поїздку. Тоді заступник міського голови інформував засоби масової інформації, що затверджений тариф 5 гривень нижчий від економічно обґрунтованого тарифу, який на той час складав 6 грн 50 коп. Акцентуємо — це при вартості пального 21 грн за літр.

У сьогоднішніх реаліях розрахунковий тариф — понад 9 грн. І це за умови стосвідсоткового відшкодування за пільгові перевезення. Зволікання з боку міської влади щодо перегляду тарифу призведе до краху не лише приватних перевізників, а і комунального транспорту також.

Автотранспортні підприємства подали розрахунки до міської ради, їх необхідно терміново опрацьовувати та розпочинати процедуру перегляду тарифів. До прийняття рішення про затвердження нового тарифу, а це займе щонайменше півтора місяця, і для забезпечення чинних графіків руху та підтримання існуючого об’єму перевезень пропонуємо:

На підставі попередньо поданих розрахунків, згідно з якими Львівською міською радою (ЛМР) затверджено регульований тариф у розмірі 5 грн та визнано його невідповідність розрахунковій величині, виконкому ЛМР терміново прийняти рішення про зміну розміру чинного тарифу і встановити його на рівні граничного 6 грн 50 коп., встановивши дію цього тарифу до прийняття рішення про його розмір згідно нових розрахунків», — сказано у заяві.

У випадку відмови у зростанні тарифів перевізники погрожують скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній і, ймовірно, обідній час.

ІА "Вголос": НОВИНИ