Вчора, у неділю, 26-го березня, у Львові горіла квартира на першому поверсі п’ятиповерхового будинку.

Як повідомили рятувальники ДСНС Львівщини, о 23:45 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Максимовича, 5. Пожежа виникла на кухні в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку.

На місце події були направлені чергові пожежні відділення м. Львова. На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу з вікна помешкання вибивався густий чорний дим.

Двері квартири були зачинені, тож вогнеборці за допомогою ручного інструмента «лома Ге́ллігана» відчинили двері квартири. Біля вхідних дверей в коридорі виявили без свідомості старшу жінку 1933 року народження, поряд без ознак життя лежала її маленька собачка.

Рятувальники винесли потерпілу із квартири на свіже повітря та передали медикам для надання подальшої допомоги. Старшу жінку у важкому стані госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню м. Львова.

Квартира була заповнена токсичними продуктами горіння, тож рятувальники ліквідовували займання в апаратах захисту органів дихання. Однак, завдяки злагодженим та професійним діям вогнеборців, вдалось оперативно локалізувати пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню.

Пожежу локалізували о 00:02 та ліквідували о 00:05 у складі ланки газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 5 кв.м, вікно, холодильник, облицювання стін та стелі на площі 10 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 16 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Причини та обставини виникнення пожежі встановлюються.

Львівська поліція розповіла деталі ранкової аварії біля Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ