У вівторок, 31 травня, на прикордонному пункті «Шегині», що на Львівщині, затримали 37-річного прихильника «руского міра». Зі собою чоловік мав колекцію антикваріату, наркотики, набої та зброю.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Так, вчора ввечері прикордонники зупинили для перевірки автомобіль, на якому 39-річний чоловік збирався виїхати у Польщу.

Під час перевірки у чоловіка виявили мисливську рушницю та пістолет. Вже у багажному відділенні між заднім сидінням водія та газовим обладнанням, а також під обшивкою автомобіля, прикордонники виявили: затворну раму зі стволом та прицілом, патрони з гумовою кулею, світло-шумової дії та для спортивної стрільби, одинадцять ножів, багнетів та шабель, бортовий авіаційний годинник та авіаційний варіометр.

Також в авто українця було знайдено 600 монет різного номіналу, серед яких російські ювілейні монети, викарбувані з нагоди алексії АР Крим з антиукраїнською пропагандою, колекцію поштових марок, яка налічує близько 1 500 штук, 150 банкнот, близько 200 різних нагрудних знаків, медалей та відзнак, дев’ять годинників, старовинну ікону, недійсні посвідчення та пусті бланки посвідчень у кількості 100 штук, георгіївські стрічки та іншу символіку СССР.

Крім того, прикордонники знайшли речовину сіро-зеленого кольору рослинного походження, попередньо марихуану.

Зловмисника у Польщу не пустили, натомість передали його співробітникам СБУ. Виявлені «знахідки» вилучили та відправили на експертизу.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ