Про це розповіла співзасновниця Центру інноваційної освіти «Про.Світ» Лілія Боровець у четвер, 31 серпня, під час прес-конференції на тему: «Зміни у львівських школах тривають: другий набір на програму Школа 3.0», передає кореспондент «Вголосу».

«Програма стартувала у березні цього року. Вона має на меті допомогти школах вибудувати культуру постійного вдосконалення. Тобто, розвивати спільне бачення, командну роботу вчителів задля інноваційності їх роботи, а також налагодження спілкування з учнями», - зазначила вона. -  У березні 2017 року стартував І набір на програму. 4 школи вже взяли участь: ЛСЗШ № 98, ЛНВК ім. Василя Стуса, ЛНВК ім. Василя Стуса та школа-інтернат №2».  

За її словами, пріоритетами шкіл у межах програми були зміни підходів до викладання, зокрема проведення цікавих та інтерактивних уроків, професійний розвиток вчителів, акцент на колективну роботу, співпраця педагогів з батьками, співпраця учнів різних шкіл, включаючи інтернат. У кожній школі у межах певного пріоритетного напрямку реалізовують різні проекти.   

Вчитель ЛНВК ім. Василя Стуса Емілія Шпирка розповіла, що у її навчальному закладі у межах проекту створили відпочинкові зони для учнів та проводять уроки просто неба. «Також ми створили онлайн-платформу, де вчителі можуть обмінюватися досвідом», - розповіла вона.

Вчитель ЛНВК «Школа-садок» Софія» Наталія Підлісна додала: «Завдяки роботі у межах проекту, педагогічний колектив перетворюється у команду, яка вчиться генерувати та реалізовувати ідеї. Загалом для учнів вчителі із монстрів перетворюються на друзів.

Завдяки проекту школи та їх колективи реалізовують цікаві проекти, зокрема фотовиставки, цікаві акції тощо. Відтак, для тих шкіл, які хочуть долучитися до проекту, розповіли про умови участі.

«Це мають бути не приватні, а муніципальні школи. Враховуватимуть і їх ініціативність. Зустріч учасників відбудеться 5-6 вересня. Відтоді можна буде зареєструватися на програму. Реєстрація триватиме до 22 вересня. Результати оприлюднять на початку жовтня. Тоді й організуємо зустріч зі школами, які вже є учасниками проекту, аби їх колективи змогли поділитись досвідом», - резюмувала Лілія Боровець.    

Детальна інформація тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ