У Львові проведуть Всеукраїнський відкритий конкурс на кращу електронну систему керування навчанням (впровадження електронного журналу та електронного щоденника у школах Львівської МТГ).

Таке рішення сьогодні, 13 серпня, прийняв виконком Львова.

Як повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, міськрада упродовж місяця буде приймати конкурсні проекти, а потім спеціальна комісія визначатиме переможця. Очікується, що ця система буде зручною для вчителів і допоможе налагодити комунікацію із батьками, зокрема — під час організації дистанційного навчання.

«У деяких школах в інших містах це, до речі, успішно працює вже кілька років. Учителі публікують дані про рівень успішності діток, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. А також — залишають свої коментарі та поради. Натомість батьки та учні отримують доступ до інформації за допомогою особистого логіна та пароля. Така система суттєво спрощує роботу вчителів (їм вже не потрібно постійно вписувати оцінки в щоденник кожного учня), допомагає з навчанням діткам (їм легше слідкувати за розкладом й домашніми завданнями) і дає батькам можливість контролю (щоразу телефонувати із запитаннями до вчителів уже не потрібно)», - зауважив він.

Зараз у Львові вже є десять шкіл, які використовують систему електронного щоденника. Ще 15 мають намір випробувати її в себе.

Майбутній електронний щоденник повинен одночасно підтримувати щонайменше 127 закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади, близько 90 тисяч учнів, 8 тисяч вчителів та 180 тисяч батьків, опікунів або довірених осіб.

Електронний щоденник також буде дуже помічним під час дистанційного навчання, адже серед технічного завдання, яке виставляють розробникові, вказано, що вчителі мусять мати можливість завантажувати туди завдання, а учні - виконані роботи. 

Для участі у конкурсі учасник слід зголоситися на пошту: [email protected].

ІА "Вголос": НОВИНИ