Упродовж доби прикордонники Мукачівського та Львівського загонів запобігли незаконному перетину кордону громадянами Афганістану, Бангладеш, Гвінеї, Сенегалу, Сирії, Ємену, Марокко та Єгипту.

Як повідомив ПроЗахід, чотирьох нелегальних мігрантів затримали прикордонники відділу «Косино» Мукачівського загону. Про появу невідомих у прикордонні військовослужбовців поінформував місцевий мешканець.

Жодних документів затримані не мали. Троє з них повідомили, що є громадянами Афганістану, ще один назвався громадянином Бангладеш.

У селі Мужієве Берегівського району оперативники спільно з нарядом відділу «Лужанка» та співробітниками патрульної поліції зупинили «БМВ», яким українець перевозив групу з чотирьох громадян Афганістану для їх переправлення через державний кордон.

Крім того, у Виноградові в готелі виявили двох громадян Сирії, одного громадянина Ємену та ще одного – Марокко. Разом з ними перебував провідник – закарпатець. Іноземці незаконно перебували в Україні та мали намір потрапити до країн ЄС.

А прикордонники відділу «Смільниця» Львівського загону зупинили «Хюндай». Автівкою громадянин Єгипту (має посвідку на постійне проживання в Україні) перевозив двох іноземців без документів, вони назвалися громадянами Гвінеї та Сенегалу.

щодо всіх затриманих склали протоколи за статтею «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Також поінформовано Нацполіцію про можливі ознаки правопорушення за статтею «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що тиждень тому у Львівській області виявили та затримали 24-ох громадян Бразилії, які намагались нелегально потрапити до країн Євросоюзу.

Раніше у вересні іноземців, які намагалися незаконно дістатися до країн ЄС, виявили прикордонники відділів «Шегині» та «Грушів». Трьох мандрівників група реагування зупинила за кілька сотень метрів від державного кордону. Вони їхали на таксі. Пасажири не мали жодних документів. Вони повідомили, що є громадянами Лівану.

ІА "Вголос": НОВИНИ