Велопатрульні у Львові взялися за штрафування велосипедистів, які порушують правила дорожнього руху. Йдеться насамперед про типове порушення, коли велосипедист їздить по тротуарах.

Про активну роботу велопатрульних патрульна поліція Львівщини повідомила у соцмережах.

Тільки за останній день весни екіпажі велопатрулів винесли 23 постанови на керманичів велосипедів. Усі вони визнавали, що порушили.

За ч. 2 ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху особами, які керують велосипедами) КУпАП штраф становить 340 гривень. Вже в коментарях патрульні пояснили, що штрафи здебільшого стосуються їзди по тротуарах.

Велопатрульні нагадують ПДР для велосипедистів.

Рухатись по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку.

Керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати одне за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

Велосипедист може перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати велосипедом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються дорогою.

Забороняється:

Керувати велосипедом з несправним гальмом, звуковим сигналом, а в темну пору доби й в умовах недостатньої видимості — з вимкненим ліхтарем (фарою) чи без світлоповертачів.

Рухатись по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку.

Рухатись по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих).

Під час руху триматися за інший транспортний засіб.

Їздити, не тримаючись за кермо, та знімати ноги з педалей (підніжок).

Перевозити пасажирів на велосипеді (за винятком дітей до 7 років, які перевозяться на додатковому сидінні, обладнаному надійно закріпленими підніжками).

Буксирувати велосипеди.

Буксирувати причіп, не передбачений для експлуатації з велосипедом.

ІА "Вголос": НОВИНИ