З 16 до 22 квітня у Гаазі відбудуться міжнародні спортивні змагання військовослужбовців та ветеранів, які втратили здоров’я під час бойових дій. Цього року у складі національної збірної України беруть участь Четверо спортсменів з Львівщини - Віктор Легкодух, Сергій Калитюк, Ігор Галушка та Дмитро Афанасьєв.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

На жаль, не поїде  до Нідерландів львів’янин, тренер команди зі стрільби із лука, координатор руху Нескорених на Львівщині Дмитро Сидорук. Дев’ять днів тому Дмитро загинув у бою, захищаючи Україну.

Усі команди учасників з країн-членів НАТО, а також держав, стратегічних партнерів Альянсу сформовані з військовослужбовців та ветеранів, які раніше отримали травми під час виконання службових обов'язків.

Команду національної збірної України готували та тренували ще у 2020 році. Але через пандемію коронавірусу міжнародні змагання перенесли.

Як зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як, участь у змаганнях важлива, адже це нагода нагадати світові, що війна в Україні триває уже вісім років, наші воїни надзвичайно сильні й хоробрі та заслуговують поваги й підтримки.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», сьогодні у Львові молитимуться за нашу перемогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ