Студенти-медики старших курсів у Львові можуть допомогти медикам, які працюють у вакцинальних пунктах.

Така пропозиція прозвучала під час засідання постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради.

Заступниця начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Ірина Хрущ зауважила, що студенти можуть формувати черги з охочих вакцинуватися, стежили за дотриманням дистанції та маскового режиму.

«Сьогодні, коли у Львові роблять близько 9 тисяч щеплень в день, то медикам, які ще й вакцинують та заносять інформацію у базу, за чергою важко стежити», - каже вона.

Окрім того, студенти можуть розказувати тим, хто приходить щепитися, яка є вакцина, яка її ефективність та іншу інформацію, аби не відволікати медиків від роботи.

Ірина Хрущ зауважила, що робота студентів буде чисто волонтерською.

Головний лікар 2-ї міської поліклініки Львова Тетяна Токарєва зауважила, що перекладати на студентів роботу лікарів не можна.

«Я вважаю, що координаторами мусять бути лікарі або завідуючі відділеннями, так як є зараз», - каже вона.

На підтвердження своїх слів вона згадала, що у суботу та в неділю, коли у Ратуші працював пункт вакцинації, сталося два випадки реакції пацієнта на вакцину. Медики, які там були, відразу зорієнтувалися і надали вакцинованим допомогу. А ось студенти би з такою ситуацією не дали б собі ради.

Водночас на думку головних лікарів львівських поліклінік допомога студентів-старшокурсників медичного вишу була б дуже доречною.  Вони розвантажать медиків, які продовжують виконувати й іншу свою роботу, яку ніхто не скасовував.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», головний лікар Львівщини Орест Чемерис прогнозує, що ще з місяць область перебуватиме в «червоній» ковідній зоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ