Львівський бізнесмен Григорій Козловський відреагував на скандальне відео, яке опублікував в Інстаграм блогер Діма Городецький та оголосив винагороду в 10 000 гривень тому, хто назве адресу зрадника-українофоба.

Про це Григорій Козловський написав на своїй сторінці в Інстаграм.

Як стало відомо, нещодавно блогер-українофоб оприлюднив пост у якому різко висловився проти української мови.

«По-перше, половина України російськомовна, половина українців говорить російською. По-друге, з яких пір російська мова чи будь-яка інша є власністю якоїсь держави, чи власністю якогось президента. Російська мова вона інтернаціональна. на ній говорять в »хєровойтучі« країн ніяк не пов'язаних з Росією. І на ній говорять в нас в Україні. Так ось є. Так історично склалося», – написав Городецький.

Далі блогер зауважує, що коли ми народжуємося, то не вибираємо якою мовою ми будемо говорити.

«На Західній Україні на кожному стовпі написано »Ми не говоримо на мові окупанта. Для кого ви це пишете, окупанти всі залишились по тій лінії фронту. Для чого ви це робите. Ви не відчули війни. Ви хочете її відчути, створивши нову громадянську?", – пише блогер.
Львівський підприємець і меценат, депутат Львівської обласної ради 8-го скликання Григорій Козловський відреагував на це скандальне відео та пообіцяв винагороду в 10 000 гривень тому, хто назве адресу зрадника-українофоба.

Також, чекаємо реакції СБУ на злочинні заяви блогера Городецького. Або, можливо, варто любителю «руского язика» видати повістку, аби він на передовій зміг порозмовляти з окупантами зрозумілою мовою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ