Найкращий український каратист Станіслав Горуна програв у півфіналі представнику Італії Луїджі Бузі – 0:3. Таким чином він не вийшов у вирішальний двобій, а задовольнився бронзою Олімпіади.

Про це повідомляє сайт НТА.

Під час півфінального бою італієць тричі здобув оцінку юко, яка принесла йому по одному балу. Натомість Станіслав балів не здобув, хоча й претендував на них. Однак арбітри вирішили по-іншому, що викликало у львівського каратиста іронічну посмішку.

Раніше Горуна зайняв друге місце в кваліфікаційній групі (2 перемоги, нічия та поразка). Спочатку він здолав японця Кена Нішимуру 2:1, потім американця Томаса Скота 2:1, далі звів внічию поєдинок з угорцем Каролем Гаршпатакі 0:0. Цього вистачило, аби дочасно вийти до півфіналу. У завершальній сутичці Горуна програв єгиптянину Абдалі Абдельазізу – 1:4.

Це друга медаль для українського карате. Вчора у фіналі суперницею Анжеліки Терлюги стала Івет Ґоранова з Болгарії, яка не залишила нашій каратистці жодних шансів – 5:1.

Нагадаємо, що український боксер Олександр Хижняк виступить в фіналі олімпійського боксерського турніру в Токіо. У півфіналі представник Полтавської області переміг Еуміра Марсьяля з Філіппін роздільним рішенням суддів – 3:2. Суперником українця у фіналі 7-го серпня стане Геберт Соуза з Бразилії.

Сьогодні зранку у веслування на байдарках і каное серед жінок в каное-одиночці на дистанції 200 метрів українка Людмила Лузан фінішувала третьою та виборола бронзу. Це дванадцята медаль України.

Учора представниці артистичного плавання Марта Федіна й Анастасія Савчук, а також борчиня Ірина Коляденко можуть занести собі до активу виступи на Олімпійських іграх – у них треті місця за високої конкуренції від суперниць.

Нагадаємо, що першим українським олімпійським чемпіоном Токіо став 30-річний народний депутат України Жан Беленюк. Після переможної сутички він станцював гопак зі синьо-жовтим прапором у руках.

Раніше український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов боровся за золото Олімпіади в Токіо в категорії до 67 кг, але поступився іранцю Мохаммаду Резі Гераї. В українського спортсмена — срібна медаль.

Срібло Парвіза Насібова стало другим для збірної України на Олімпійських іграх у Токіо. Раніше на нагороду такої ж проби напрацював плавець Михайло Романчук на дистанції 1 500 метрів вільним стилем.

Учора бронзовою призеркою з вільної боротьби стала львів’янка Алла Черкасова, для якої Олімпіада в Токіо стане останньою в кар’єрі.

Плавець Михайло Романюк теж завоював бронзу Олімпіади в плаванні на дистанції 800 м. Фролов фінішував тоді на 6-му місці.

Так само перша ракетка України Еліна Світоліна скористалася шансом на першу олімпійську медаль в історії українського тенісу. Вона у наддраматичному поєдинку виборола бронзу Олімпіади.

Бронзові нагороди в Токіо-2020 також завоювали дзюдоїстка Дарія Білодід, стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук і фехтувальник Ігор Рейзлін.

ІА "Вголос": НОВИНИ