Львівський ліцей ім. В. Симоненка отримав табличку, яка засвідчує зміну статусу начального закладу на DSD-школу. Тепер учні зможуть складати мовний диплом першого і другого рівнів.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

За словами координатора шкіл DSD в Україні Крістора Єґля, учні ліцею успішно здали спеціальні екзамени, у зв'язку з чим було вирішено долучити школу до програми Deutsches Sprachdiplom.

На стіні ліцею повісили відповідну табличку, яка підтверджує якість викладання німецької мови у навчальному закладі.

«Нам дуже приємно, що ми тепер є школою DSD. Ми докладемо всіх зусиль, щоб наші учні показували гарні, міцні знання», – заявила Ярослава Скоропад, директорка ліцею ім. В. Симоненка.

В урочистому відкритті таблиці взяли участь Зоряна Довганик, керівниця управління освіти міста, та Євген Бойко, в. о. директора департаменту гуманітарної політики, який є випускником ліцею ім. В. Симоненка.

До мережі шкіл DSD, які надають можливість складати учням іспит на мовний диплом першого та другого рівнів ліцей Симоненка долучився ще у 2019 році, проте ситуація з розповсюдженням Covid-19 у світі не дозволяла урочисто відсвяткувати цю подію та оголосити про офіційну зміну статусу цього навчального закладу, який увійшов у мережу як 27-ма DSD-школа в Україні.

Міжнародна програма Deutsches Sprachdiplom готує учнів до складання іспиту на німецький мовний диплом II ступеня (рівень В2/С1), а з 2012 року ще і на німецький мовний диплом I ступеня (рівень А2/В1). 

Німецький мовний диплом, отриманий в Україні, підтверджує, що його власник має знання, що відповідають європейській системі оцінювання знань з мови і йому не потрібно здавати більше ніяких мовних іспитів, щоб навчатися у ВНЗ Німеччини.

Нагадаємо, Львівський музичний салон «Трембіта» на Коперника, 5, потрапив до Книги рекордів України за найтриваліший час незмінного місцезнаходження. Він функціонує вже більше 100 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ