«Вголос» нещодавно повідомляв про конфлікт трьох чоловіків із працівниками поліції, що трапився у неділю, 26-го березня, на проспекті Свободи.

Як відомо, у неділю проспект Свободи є непроїзним для приватного транспорту. Один із чоловіків, мешканець Харкова, заїхав авто у центр міста, що й стало початком конфлікту з поліцією. У конфлікт за версією поліції Львівщини, втрутився мешканець Дніпропетровщини та 50-річний львів'янин. Саме він начебто вдарив поліцейського.

До редакції звернувся Андрій Король, який представився особою, яка була одним із учасників цього інциденту. Андрій Король написав, що він за фахом лікар і працює у  травматологічному пункту N 1 міста Львова. Він попросив опублікувати свою версію цієї історії. 

Публікуємо його текст в оригіналі.

«Справді, вранці 26 березня я перебував на пр.Свободи. Звернув увагу як відбувається словесна перепалка між працівниками поліції та двома гостями нашого міста, моїми знайомими, які проживали у готелі «Гранд-Готель».

Не буду переповідати суть непорозуміння між ними, жодним чином не виправдовую поведінки гостей Львова, я лише намагався всього лиш погасити конфлікт між
візитерами міста та його правоохоронцями. Проте, щодо мене було абсолютно безпідставно застосовано балончик з препаратом сльозогінної дії, фізичну силу та навіть кайданки. І це попри те, що жодних дій, які б загрожували правоохоронцям я не вчиняв, не перешкоджав їхній роботі, не чинив спротиву навіть при затриманні.

Після самого «затримання», а по-факту побиття, мені довелось звертатись по кваліфіковану медичну допомогу, яку отримав у Першому медичному об’єднанні Львова, за що вдячний працівникам установи та її очільнику Олегу Самчуку. Але окрім поліцейського свавілля у фізичному плані я ще й був глибоко стурбований тим фактом, як однобоко та упереджено переповідають цю історію у поліції.

Маю тверде переконання, що наші поліцейські знайдуть в собі мужність публічно вибачитись за свою поведінку на місці подій та наклеп, який звели у соціальних мережах. В іншому випадку мені доведеться звернутись до Державного бюро розслідувань, долучити звіти медиків про заподіяні мені травми і відстоювати свою гідність у судовому процесі.»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ