Вислови з нецензурною лексикою принижують нашу людську та християнську гідність. Тому Митрополит УГКЦ Ігор Возьняк просить осіб, відповідальних за розміщення текстів із словами лайки та вульгарної лексики на рекламних щитах, усунути цю нечисть.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Нам усім зараз дуже важко: молимося, постимо, збираємо продукти, речі, записуємося у волонтери, чинимо добро тощо, бо в Україні точиться війна», – зазначає владика Ігор на початку звернення. Відтак наводить цитату апостола Петра: «Не платіть злом за зло чи лайкою за лайку…» (1 Пт. 3, 9). «Паскудство і лаяння – це від демона, не можемо дати себе захопити диявольською технікою, щоб виставляти напоказ капость як пристойні речі», – переконаний архиєпископ і митрополит Львівський.

Архиєрей запропонував підсилити тексти на щитах цитатами Святого Писання. Він зауважив, що в інших містах вже розміщено на бігбордах богонатхненні тексти.

«Дуже прошу відповідальних осіб, щоб негайно познімали непристойні та невластиві нашому народові вислови з рекламних щитів! У нас люди мудрі, ерудовані, високої культури, гідного інтелекту, патріоти, герої – це треба зрозуміти і покінчити з грішним болотом. Дуже надіюся на успішне й швидке виконання цього вкрай необхідного завдання!» – висловлює сподівання владика Ігор.

Читайте також у Вголосі:

Сьогодні вночі окупанти обстріляли Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині. Дві крилаті ракети, які були запушені з південно-східного напрямку, ймовірно з акваторії Азовського або Чорного моря, були знищені нашими засобами протиповітряної оборони.

ІА "Вголос": НОВИНИ