У Львові «Бюро спадщини» спільно з Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка» видало інформаційний довідник «Львівський модернізм» про архітектуру періоду між двома світовими війнами. Довідник постав в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові».

Про це повідомили у Львівській міській раді. 

«В процесі реалізації проєкту «100 років модернізму у Львові» підготовлено низку відеороликів та проведено дослідження будівель епохи модернізму. Також розроблено інформаційний довідник «Львівський модернізм», який призначений насамперед для мешканців міста та власників приміщень у будівлях, побудованих у міжвоєнне двадцятиліття. Він стане своєрідним путівником для пізнання цінності архітектури», - розповів директор «ЛКП» Бюро спадщини» Павло Богайчик.

З довідника, зокрема, можна почерпнути рекомендації для відновлення і збереження кожного окремого архітектурного елементу та будівлі в цілому.

Завантажити електронну версію довідника можна на сайті Бюро спадщини.

Нагадаємо, в рамках проєкту «100 років модернізму у Львові» Бюро спадщини спільно з партнерами також  підготувало путівник «Шлях львівського модернізму». А ще встановили інформаційні таблиці на фасадах 30-ти історичних будівель Львова побудованих у міжвоєнний період. Це історичні будівлі, які розташовані на території історичного ареалу міста.

Проєкт «100 років модернізму у Львові» є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021», покликаний сприяти популяризації і збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період.

Нагадаємо, як писав «Вголос», у Львові за кошти обласного бюджету відреставрують архікатедральний собор святого Юра Української греко-католицької церкви. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ