У п'ятницю, 14 квітня, відбувся поєдинок 21-го туру УПЛ між львівським «Рухом» і київським «Динамо». Протистояння на «Арені Львів» завершилося бойовою нічиєю 1:1.

Про це інформує пресслужба офіційного сайту «Руху».

На гол Владислава Ваната відповів влучним ударом «рухівець» Олексій Довгий – обидва результативні удари відбулися до перерви.

ОБМІН ГОЛАМИ

Обидві команди доволі активно розпочали гру. Уже на 3-ій хвилині небезпечний момент виник у «Руху». Допомагаючи обороні, грубо помилився Лонвейк, від якого м’яч відлетів до Таллеса, однак бразилець подарунком не скористався – повз ворота.

На 11-ій – у господарів відбулася вимушена заміна. Через травму поле залишив центральний захисник Дідик, якого замінив Холод.

Через 5 хвилин «динамівці» відкрили рахунок: Беніто пройшов Ляха на правому фланзі, прострілив у центр воротарського майданчика, де зручну передачу в падінні ногою замкнув Ванат – 0:1. На 21-ій хвилині пожежа виникла у штрафному майданчику «Динамо», але не знайшлося нікого, хто би завдав завершального удару.

На 28-ій хвилині Лях стрімкий рейд Соломон небезпечно прострілив, проте Климчуку не вдалося переправити м’яч у ворота. «Рухівці» зробили ще декілька перспективних підходів до штрафного майданчика, проте до особливої небезпеки це не призвело.

І все ж наполегливість «жовто-чорних» принесла плоди. Коли здавалося, що гості з Києва відбилися, після недбалої гри Шепелєва м’яч відскочив на Климчук, той змістився в центр, обійшовши декількох опонентів, і вдарив по воротах – м’яч зрикошетив від когось із захисників і потрапив до Довгого, і той спрямував його у ворота – 1:1.

До кінця тайму Шепелєв небезпечно пробив повз ворота. У відповідь Соломон і Лях розіграли комбінацію на лівому фланзі, Ростислав прострілив, а Довгий із незручної позиції примудрився пробити головою, але вийшло занадто слабко. А перед свистком на перерву небезпечно вистрелив зі штрафного Шепелєв, воротар Паньків витягнув м’яч із-під поперечки.

ВПЕРТА БОРОТЬБА БЕЗ ГОЛІВ

Другий тайм намагалися дещо активніше розпочати «динамівці», проте львів’яни не дозволили суперникам організувати щось схоже на штурм воріт Паньківа. Гострі випади виходили і в «рухівців». Зокрема, на 54-ій хвилині в протиборстві із захисниками впав у штрафному майданчику «Динамо» Климчук, проте, на думку арбітрині з Івано-Франківська Анастасії Романюк, порушення правил не було.

Реальну нагоду вийти вперед «Рух» втратив на 58-ій хвилині. Таллес чудовим пасом вивів на побачення з голкіпером Нещеретом Климчука, але Юрій не переграв воротаря «Динамо». На 62-ій – ще одна хороша атака вдалася львівській команді: після скидування від Климчука потужно пробив із-за меж штрафного майданчика Довгий, але прямо в руки Нещерету.

Контратака «Руху» на 64-ій хвилині могла призвести до гола. Після стрімкої атаки за участю Климчука, Таллеса та Соломона англієць опинився на ударній позиції, проте влучного удару не вийшло.

Упродовж певного періоду часу команди діяли без моментів, при цьому на полі точилася рівна боротьба. На 85-ій хвилині після подачі з кутової позначки головою на дальній стійці пробив Притула, проте цей розіграш стандарту до гола призвів.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 21-ий тур.

14 квітня 2023 року. Стадіон «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 1:1 (1:1).

Голи: Довгий, 40 – Ванат, 16.

Попередження: Довгий, 45+1; Климчук, 63.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик (Холод, 11), Слюсар, Роман, Підгурський, Довгий (кап.) (Притула, 70), Соломон, Таллес (Карабін, 88), Мисик (Альваренга, 70), Климчук.

ІА "Вголос": НОВИНИ