Львівський апеляційний суд не задовільнив апеляційну скаргу Остапа Стахіва на рішення Галицького районного суду м. Львова.

Про це повідомляє кореспондентка «Вголосу».

22 листопада лідер антивакцинаторів Остап Стахів подав апеляційну скаргу на рішення Галицького районного суду м. Львова щодо обраного для нього запобіжного заходу.

Під час судового засідання він зазначив, що він вільна людина, ніколи не був судимим, і, тим більше, не збирався ховатись від допитів. Тому, Стахів не розуміє, чому для нього була застосована така міра запобіжного заходу.

«Я не хочу, щоб українці проходили все те, що проходжу я», - сказав він під час судового засідання та заявив про те, що розпочинає голодування .

Утім за рішенням суду, апеляцію активіста відхилили, залишивши без змін запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб із можливістю внесення застави. 

Під стінами установи зібрались прихильники Остапа Стахіва. Вони тримали у руках плакати із написами «Волю Остапу», «За конституційний лад» та інші. На одному з них прихильники навіть назвали Остапа «Сином Божим».

Фото: П'ємонт

Також під суд прийшли представники Нацкорпусу. Вони вимагали покарання для Стахіва за його співпрацю з спецслужбами країни-агресора та діяльність, спрямовану на розпалювання внутрішньої напруженості в країні.

Нагадаємо, Остапа Стахіва підозрюють у спробі повалення конституційного ладу України та співпраці із країною-агресором.

16 листопада СБУ вручила йому підозру та викликала в суд для встановлення запобіжного заходу.

Згодом, Галицький районний суд м. Львова ухвалив рішення обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 998 090 грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ