Правоохоронці повідомили про підозру львівському митнику за пропуск двох вантажівок з товаром без мита. Так вдалося уникнути сплати обов’язкових платежів на понад 4 млн гривень.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Як йдеться у повідомленні, слідчі встановили, що державний інспектор митного оформлення Галицької митниці пропустив на територію України дві вантажівки, які належали підприємству, що пов’язані з особою із санкційного спику РНБО.

Підозрюваний працював у схемі з іншими службовцями митниці, що допомагали підприємствам в ухиленні від сплати податків.

«Посадовець безпідставно пропустив на територію України два грузових транспортних засоби, у яких знаходився брендовий одяг, косметика і парфуми, під виглядом порожніх, без сплати будь-яких митних платежів», – зазначили правоохоронці.

Як повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань, за даними, які вніс інспектор до автоматизованої системи митного оформлення, вантажівка була порожньою, хоча насправді перевозила одяг та інші товари народного вжитку. Таким чином власникам вантажівки вдалося уникнути сплати обов’язкових митних платежів на понад 4 млн гривень.

Суд наклав арешт на вантажівку з причепом, яка перевозила товари. Її орієнтовна вартість складає 50 тис. доларів США.

Інспектора митниці підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ