Львівська архиєпархія УГКЦ відлучила священика Івана Гарата. Раніше від перейшов до УПЦ КП, а цієї весни знову вирішив повернутися до УГКЦ.

Про це йдеться у повідомленні Львівської архиєпархії УГКЦ.

Як зазначається, Гарата визнали винним у скоєнні злочину схизми і наклали на нього кару великої екскомуніки.

Так, йому заборонено брати участь у богослужіннях та будь-яких інших відправах, приймати святі тайни, здійснювати різні священичі обов’язки в УГКЦ. Якщо ж такі дії будуть проводитися, вони не будуть дійсними.

«Оскільки священник Іван Гарат відійшов від єдності з Католицькою Церквою, за що покараний великою екскомунікою, він не може діяти в різного роду організаціях, як вірний УГКЦ. Відтак, духовенству заборонено здійснювати співслужіння з священником Іваном Гаратом у будь-яких відправах богопочитання, а вірним просити його про такі здійснення», – заявили в УГКЦ.
Дев'ять років тому Іван Гарат перейшов до УПЦ КП, що вважається церковним злочином. Спочатку він служив у Вінницькій єпархії, а згодом перейшов до Львівсько-Сокальської єпархії православної церкви.

Рішення щодо повернення до УГКЦ Гарат пояснив документами з Ватикану, які нібито вказують про несправедливе засудження його Львівською архієпархією УГКЦ.

Священик вийшов з ПЦУ і наразі перебуває у статусі забороненого священика. У ПЦУ не мають наміру повертати його до до своєї церкви.

Раніше ми писали:

ІА "Вголос": НОВИНИ