[media=80889,80892,80894,80896,80898,80900] 

Про це інформує кореспондент «Вголосу».

Учасники акції тримають у руках плакати із написами: «Владо, подбайте про права дітей-інвалідів», «Трагедія не в тому, що ми є тут, а в тому, що у вашому світі немає місця для нас», «Лубківський, геть руки від школи-інтернату №102», «Лубківський, хто ви? Хто за вами стоїть?», «Не дайте зруйнувати долі наших дітей!».

Мати учня школи-інтернату Ольга розповіла, що у приміщенні навчального закладу хочуть зробити Літературний музей. Таку пропозицію лобіює письменник Роман Лубківський, а на сесії Львівської облради сьогодні мають розглянути питання про відкриття Музею.

«Вони хочуть приміщення школи, яка діє вже понад 70 років забрати під музей. А куди підуть наші діти? У Брюховичі чи в казарми на Личаківській, які не пристосовані до життя? Там величезне приміщення на три корпуси і, очевидно, пан Лубківський хоче його забрати», – сказала пані Оля.

У школі навчаться понад 150 дітей і більша частина із них, за словами батьків там і живуть.

Водночас голова Львівської обласної ради Петро Колодій запевнив, що дітей в жодному разі не виселятимуть з інтернату. Створення Літературного музею у будівлі на вул. Пекарській, за його словами, можливе лише в тому випадку, якщо для школи-інтернату знайдуть чи збудують набагато краще приміщення.

«Є ідея про створення Літературного музею Львівщини, але ці дві речі не треба пов’язувати між собою Була пропозиція і було б не погано, якби такий музей був у приміщенні, яке є історичною пам’яткою. Але сьогодні це є не можливо, бо там розташована школа-інтернат. Якщо для школи буде збудоване нове приміщення, з набагато кращими, європейськими умовами, може бути відселення дітей», - сказав голова ЛОР.

Він додав, що на сесії облради сьогодні планують прийняти рішення про створення Музею літератури.

«Але знову наголошую,  що це не означає відселення дітей. Це означає, що ми декларуємо створення такого музею. Сьогодні ми звернемось, щоб департамент культури напрацював структуру цього закладу. Було б правильним виділити дві штатні одинці, які працюватимуть над створенням музею. Однак усі ми розуміємо, що створення такого закладу – це довгий та складний процес», – сказав Петро Колодій.

За його словами, приміщення для Літературного музею наразі немає.

ІА "Вголос": НОВИНИ