Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Згідно з регламентом, у фінальній серії за золоті медалі «Барком-Кажани» та харківський «Локомотив»" змагалися у матчах до трьох перемог однієї з команд. 18-го і 19 квітня в матчах на майданчику «Локомотива» в Харкові перемогли гості (3:1 і 3:0), потім серія переїхала до Львова, де 24-го і 25 квітня «Локомотив» зумів взяти реванш (перемоги 3:2 і 3:1) і зрівняв рахунок по числу перемог - 2:2. Все вирішувалося в останньому, п'ятому поєдинку 29 квітня, який знову відбувся у Харкові.

Уже на старті матчу львів'яни заявили про свої претензії на перемогу. І хоча харків'яни намагалися врятувати стартовий сет, все одно поступилися - 23:25. Другий сет пройшов під диктовку харківського клубу, який зрівняв рахунок по партіях - 1:1. Однак дві наступні партії, які стали вирішальними, пройшли з повною перевагою «Баркома».

Таким чином, львівська команда вперше за історію українського волейболу стала чемпіоном країни. Найтитулованіший український клуб «Локомотив» перервав свою 9-річну чемпіонську серію. На цей раз у харківської команди срібло.

В дуелі за бронзу переміг «Новатор» з Хмельницького, який здолав команду «Серце Поділля» (Вінниця) - 3:2 (рахунок у серії - 3:2).

Титул найціннішого гравця чемпіонату України був вручений Владиславу Діденку («Барком-Кажани»).

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ