Про це інформує прес-служба ЛМР.

Як зазначила голова конкурсної комісії з конкурсного добору на заміщення вакантної посади директора Львівського будинку органної та камерної музики Марта Більська, Івана Остаповича рекомендували чимало авторитетних культурних діячів України.

Також вона додала:

«Впродовж років спостерігала за проектами Івана – фестивалі, концерти, лекції. Він зумів піднести популярність до класики серед молодого покоління – слухачів і самих музикантів. Зумів показати: класика це завжди цікаво і модно. Він ще молодий і має багато сил та натхнення, але вже дуже досвідчений і йде з командою однодумців. Нехай орган у Львові зазвучить з новою силою».

Зазначимо, у конкурсі на посаду директора Будинку органної музики брали участь двоє кандидатів – чинний директор Юліан Винницький та співзасновник Collegium Musicum Lviv, диригент і композитор Іван Остапович. Під час засідання конкурсної комісії 23 серпня керівником обрали Юліана Винницького. 24 серпня під стінами органного залу активісти протестували проти призначення директором Будинку органної та камерної музики Юліана Винницького. Вони вимагали проведення повторного конкурсу з неупередженими членами комісії.

Як писав «Вголос», у зв'язку з цим у ЛМР створили робочу групу, яка проводила так зване розслідування. На посаду керівника Будинку органної та камерної музики оголосили новий конкурс.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ