Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив екс-голова бюджетної комісії ЛМР Яромир Самагальський.

За його словами, місто планує взяти 41,5 мільйонів євро кредиту від Європейського інвестиційного банку, і ще 35 мільйонів, включаючи 10 грантів, від Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Із них 13,8 мільйонів йде на вивезення ґрунту, тобто йдеться про те, що там ще є і рекультивація, 13,5 мільйонів – на сортувальну лінію, плюс 14,21 мільйона євро на влаштування нового полігону», - додав Яромир Самагальський.

Втім, на переконання екс-голови бюджетної комісії, найцікавішим є те, що міський голова не просто перетягнув на себе заслуги прем’єр-міністра і заявив про те, що домовився про надання коштів Європейським інвестиційним банком у сумі 60 мільйонів євро на будівництво нового заводу із переробки ТПВ, але й не вгадав із відсотковими ставками, відмовившись від цієї угоди, і уклавши її із ЄБРР.

«Коли приїжджав Гройсман, то пообіцяв, що буде допомагати і домовився з французьким урядом про грант у 400 тисяч на фірму «Еджіс». Гройсман сказав, що це він домовився, а Садовий – що він. Ну, нехай. Але Європейський інвестиційний банк – це півтори відсотки на два роки, а ЄБРР – 6%. А це означає, що Львів на різниці між процентною ставкою – 4,5 відсотки на рік. А це – майже півтори мільйони в рік. А якщо помножити на ЄББРрівських 13 років, то, виходить, що місто переплатить понад 20 мільйонів євро», –зазначив Яромир Самагальський.

Більше – у відео. Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлось про те, що від часу Грибовицької трагедії, яка забрала життя чотирьох людей, минуло уже понад два роки, а чиновники досі нічого не встигли зробити, адже проект рекультивації не готовий, інфільтрати й досі не переробили, а дамба, яка їх стримує, навіть не здана в експлуатацію.

Програма «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ