Про це сьогодні повідомив генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, організатори музичного заходу намагалися створити таку програму, щоб вона не резонувала з подіями в Україні.

«Ми постійно думали над тим, що відбувається в нашій державі, що Україна перебуває у стані війни, що нині нашу територію поділено на окуповану й вільну, і, повірте, все це дуже болить. Саме тому ми намагалися підготувати таку програму, щоб вона несла в собі меседж цінності життя і ствердження того, що Україна є самостійною та незалежною державою», – наголосив директор філармонії.

Володимир Сивохіп також додав, що «Класика для миру» це перш за все величезна енергетика і бажання творити майбутнє та пам’ятати про минуле.

«Цього року фестиваль класичної музики «Віртуози» творитиме атмосферу миру й добра в місті, де мирне майбутнє зустрічається зі славним минулим», – запевнив він.

Під час урочистого відкриття фестивалю для слухачів пролунають увертюра-фантазія «Ромео і Джульєтта» Петра Чайковського, симфонічна cюїта російського композитора Миколи Римського-Корсакова «Шехерезада», симфонія-концерт для віолончелі з оркестром Сергія Прокоф’єва.

У наступні дні львів’ян та гостей міста учасники музичного заходу чаруватимуть балетною постановкою казки-феєрії «На Русалчин Великдень» Миколи Леонтовича – Мирослава Скорика, увертюрою до опери «Дон Жуан» та симфонією №29 Вольфанга Амадея Моцарта, етно-джазовими імпровізаціями відомих джазменів у проекті Ігоря Закуса «Jazz Kolo» з новою програмою «Коломийки».

Окрім цього, у фестивалі візьмуть участь київський симфонічний оркестр і хор під батутою канадського диригента Веса Дженсена в концерті «Благодійність для миру», камерний оркестр «Віртуози Львова» під керівництвом Сергія Бурка та інші.

Як зазначив Володимир Сивохіп, головним музичним майданчиком фестивалю стане концертний зал ім. С. Людкевича.

«Головною сценою фестивалю ми обрали концертний зал ім. С. Людкевича, бо останнім часом багато разів виступали просто неба у Львові. Також не ризикуватимемо через мінливу травневу погоду. До того ж у місті вже є один фестиваль «Музика у старому Львові», концерти якого відбуваються поза межами закритих залів», – пояснив директор філармонії і додав, що вартість квитків залишається незмінною – від 40 до 80 грн. Плюс, за його словами, на всі концерти діятимуть абонементи і пільгові квитки для студентів і пенсіонерів.

Як писав «Вголос», торік у XXXIII фестивалі взяли участь видатні майстри сучасності з України, Австрії, Польщі, США.

ІА "Вголос": НОВИНИ