Сьогодні, 10 квітня, представники Громадської ради при Львівській ОДА передали першу партію захисних масок-екранів Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні. Ці захисні вироби - багаторазового використання і піддаються дезінфекції. Захисні екрани вже тестували лікарі і дуже добре відгукуються про них.

Такі маски, по собівартості, друкують на 3-D принтері у стартап-школі «Львівської політехніки» Tech StartUp School спеціально для львівських медиків, які лікують хворих на коронавірус.

Нагадаємо, що ще 4 квітня Громадська рада долучилась до збору коштів для друку захисних масок-екранів. За кошти, зібрані членами ради, надрукують 80 масок. З них 30 шт. передали сьогодні, ще 50 шт. передадуть, як тільки вони будуть готові.

Окрім цього, сьогодні передали трьом лікувальним закладам, які визначенні, як ті, що надають допомогу хворим на коронавірус, засоби особистої гігієни та дезінфекції з вмістом гіпохлориту натрію від компанії «Юнілівер Україна». 300 літрів дезінфекційних засобів «Domestos», 200 пачок бактеріального мила та ще 240 тюбиків крем-мила для рук розділили між «Винниківським військовим госпіталем», «Центром легеневого здоров’я» та Львівською обласною клінічною інфекційною лікарнею.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ