Найбільша проблема ЛКП «Львівтеплоенерго» - низькі тарифи для населення.

Таку заяву зробив під час позачергово засідання депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради директор «Львівтеплоенерго» Валентин Вольський.

«Якби нам затвердили економічно обґрунтований тариф, то ми б не ходили до депутатів випрохувати кошти на діяльність», - заявив він.

Розмови про те, що до початку нового опалювального сезону тариф на опалення підвищать, в коридорах львівської Ратуші ведуться давно. Представники «Львівтеплоенерго» приходять на засідання депутатських комісій зі своїми розрахунками. Але досі жоден з депутатів не взяв на себе відповідальність підтримати це рішення. Тому рішення про підвищення тарифів на опалення увесь час переносять.

На думку заступниці міського голови з питань житлового-комунального господарства Львова Ірини Маруняк, підвищення тарифів підштовхне мешканців новобудов, де встановлені індивідуальні теплові пункти, забирати на обслуговування ці ІТП. Тому що зараз таких охочих нема.

«У нас вже встановлено 120 індивідуальних теплових пунктів. І нема охочих брати їх на обслуговування». – зауважив Валентин Вольський.

Проте, за його словами, поки «Львівтеплоенерго», поки не поверне кредити, які взяли на встановлення ІТП, передати пункти нікому не можна.

Водночас Валентин Вольський похвалився, що цього року з підприємства, за рахунок модернізації, звільнив 60 осіб та зекономив на виплаті зарплати.

Довідково.

Умовно-змінна частина двоставкового тарифу на опалення для населення у Львові (те, що оплачується під час опалювального сезону) зараз складає 1 136,20 грн за Гкал без ПДВ. Вона - змінна, тому що залежить від багатьох чинників: розташування будинку, наявності теплового лічильника, сильних морозів та багато чого іншого. 

Окрім того, львів'яни сплачують протягом року постійну складову, яку в народі називають «на ремонт труб». 

В середньому, мешканці дво- або трикімнатної квартири взимку на централізоване опалення витрачають від 2,5 до 3 тисяч гривень.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові готують підвищення тарифів на водопостачання.

Фото з відкритих джерел.

ІА "Вголос": НОВИНИ