Про це розповів заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков під час брифінгу у Львові, передає кореспондент «Вголосу».

«Для нас проблеми з Львівською вугільною компанією це такий самий біль, як і для вас. Та на сьогодні затратна частина Львівської вугільної компанії – 8-9 млн грн, а збагачує вона вугілля всього на 6 млн грн. Боргів ДП «Львіввугілля» та «Волиньвугілля» перед збагачувальною фабрикою немає, є тільки поточна місячна робота – вони надають акти виконаних робіт і отримують свої 6-7 млн грн, але їм не вистачає, щоб  на 100% покривати зарплату, енергоносії та інші витрати», – пояснив урядовець.

За його словами, власники цієї фабрики не вклали у свій час кошти у модернізацію виробництва, не знизили собівартість, через це й страждають. «Держава готова у свою навантажувати її максимально, але доки приватні власники не приймуть кардинальні заходи, ситуація не зміниться», – пояснив Зюков.

Нагадаємо, у травні гірники «Львівської вугільної компанії» провели «акцію відчаю» під стінами Львівської ОДА.

ВАТ «Львівська вугільна компанія» є правонаступником ЗАТ «Львівсистеменерго», яке має в управлінні Червоноградську збагачувальну фабрику.

Крім ФДМУ, який управляє 37,58% акцій, власниками акцій Львівської вугільної компанії є ЗАТ «Зінвест» (23%), ТзОВ «Старт Капітал» (22,75%), ТзОВ «Бізнес консалтинговий центр» (16,66%). Відзначимо, що державну частку акцій фонд держмайна намагається продати ще з 2010 року

Проблеми з виплатою зарплати на підприємстві виникають періодично. У Львівській ОДА причиною боргів назвали неефективну роботу підприємства. Натомість у «Львівській вугільній компанії» пояснюють борги тим, що підприємства ДП «Львіввугілля» і ДП «Волиньвугілля» вчасно не розраховуються з ПАТ «Львівська вугільна компанія» за послуги зі збагачення вугілля.

ІА "Вголос": НОВИНИ