Ім’я Івана Франка у Львові вшановано вулицею, парком та університетом. А ось пам'ять Любомира Гузара у Львові не вшанована ніяк.

Тому для відзначення пам'яті та збереження імені видатного громадського діяча та церковного лідера, архиєпископа Львівського, глави УГКЦ, мешканця та почесного громадянина міста Львова, який вніс вагомий внесок в розбудову країни, церкви, зростання її міжнародного авторитету, варто назвати його іменем площу у Львові.

Петиція з таким текстом з’явилася на сайті Львівської міської ради. На думку автора петиції, львів’янина Олександра Довбанюка, площу на перетині вулиць Івана Франка та Вітовського можна перейменувати, оскільки іменем Франка позначено декілька значущих топонімів у Львові, зокрема, згадана вулиця, парк, університет, що дозволяє без шкоди змінити назву площі та відзначити Кардинала Любомира Гузара. Адже, як це не прикро, й досі Львів ніяк не відзначив ім'я цієї Людини на власній мапі.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», на честь Бориса Возницького пропонують перейменувати сквер у Львові. Такий депутатський запит під час сесії Львівської міської ради оприлюднив голова фракції «ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ