Депутати погодили будівництво Палацу спорту у мікрорайоні Сихів, утім воно зараз не зовсім на часі, адже у місті є глобальніші проблеми.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив Андріян Гутник, депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода».

«Спортивні комплекси та розвинена інфраструктура надзвичайно потрібні для міста. В житлових масивах немає басейнів і спортзалів. А тим більше — комунальних, де би могли проводити свій час і діти, і дорослі. Проте, орієнтовна вартість проекту, за який ми проголосували, 800 мільйонів гривень. Це надзвичайно потрібно, але, знаючи, яка в нас проблема зі сміттям, інфраструктурою, транспортом», — обурився він.

До того ж, за словами депутата, «згадали» про спорткомплекс лише у передвиборчий період, адже насправді затвердити ділянку та виділити кошти на проектну документацію мали б давно: «Ми в останній момент почули, що є державне дофінансування проекту, за який голосували в стінах Львівської міської ради, і місто має виділити земельну ділянку, хоча в нас зарезервованих під ЛКП «Спортресурс» багато таких. Але вони не готові до того, щоб отримати якийсь транш від держави, і його реалізацію втілити в життя».

І якби лад із документацією навели тоді, коли треба було, то зараз, на переконання депутата, не довелось би так терміново скликати сесію. «Треба було зібрати сесію, щоб виділити мінімальні кошти на проектну документацію на ЛКП, яке новостворене, яке має нуль на рахунку, аби там були хоч якісь кошти для початку діяльності цього ЛКП, терміново доробляти проект, який вже презентований головним архітектором міста вже понад рік тому, і чиновники до того часу вже все мали підготувати», — зазначив він.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00.

ІА "Вголос": НОВИНИ