Лише націоналісти зможуть зупинити реванш проросійських сил і не дозволять владі знищити Україну та українську національну ідею.

Про це в середу, 10 липня, у рамках пікету націоналістів під Офісом президента заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Він заявив: сьогодні спостерігаємо дуже погану тенденцію: протягом 60 днів президентства Зеленського його заяви та заяви його речників мають абсолютно загрозливий і небезпечний характер для майбутнього розвитку Української держави та суспільства. Натомість Зеленський, ставши президентом, зараз відповідає за Українську державу і кожного українця.

«І, ми українські націоналісти, є для того, аби змусити цю владу працювати в інтересах української нації. Поки влада не є гарантовано українською, ми будемо змушувати їх чинити так, як потребує цього українське суспільство. Бо вони розпочали реальний наступ на найкращі завоювання Революції гідності: українізацію, розвиток українського кіно, культури, українську мову», – наголосив Тягнибок.

До того ж додав, що заяви керівника президентської політичної партії «Слуга народу» Разумкова про те, що він буде розмовляти російською мовою, де-факто мовою окупанта, через окуповані Донбас і Крим, – це знущання. Бо, якщо він державний чиновник, тоді просто зобов’язаний спілкуватися українською мовою.

Також Олег Тягнибок закликав виборців звернути увагу, як, якою мовою та в якому дусі кандидати, за яких вони готові проголосувати на виборах, виховують своїх дітей. «Якщо вони в родині не є українцями і вже в родині зневажають українські національні ідеали, то, прийшовши до влади, чи будуватимуть вони нам державу в інтересах української нації?» – Акцентував він.

При цьому лідер ВО «Свобода» наголосив на загрозі наступу і намірі зруйнувати друге завоювання Майдану – люстрацію. Натомість правильно здійснена люстрація, тобто очищення влади, за словами лідера ВО «Свобода», – це основа оновлення влади та зміни її системи.

При цьому Олег Тягнибок нагадав: «Свобода» кілька років тому внесла в Раду законопроєкт про очищення влади. Однак цей закон просто відкинули і ухвалили інший, тому «негідників, які співпрацювали з режимом Януковича не усунули від влади». І через те, що люстрація не відбулася, і можливий сьогодні реванш.

Олег Тягнибок також нагадав: «Президент Зеленський перед виборами заявляв про деолігархізацію. Натомість зараз домовляється з представниками великого кримінального капіталу».

«Знищуються ігромадянські, соціальні і економічні права українців. Заява Зеленського про те, що з нового року вони мають намір скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення є дуже небезпечною. Ми ж категорично проти, аби ця земля ставала товаром. Бо на аукціоні її куплять іноземці. І ми можемо опинитися біля розбитого корита», – додав Тягнибок.

Тому націоналісти нагадуватимуть Зеленському про вимоги Української нації і своє бачення того, як має розвиватися наша держава. До того ж, за його словами, у Парламенті має бути фракція українських націоналістів.

«Бо лише ми змусимо їх усіх працювати на Україну та на українців. Тільки ми зможемо зупинити реванш промосковської диктатури, яка тут хоче будувати «русскій мір». Тільки ми захистимо національний інформаційний простір і змусимо їх проголосувати їх за наші антиолігархічні закони. Ми не дамо їм знищити Україну, бо вона для нас – понад усе!» – Резюмував Олег Тягнибок.

Як писав «Вголос», у середу, 10 липня, націоналісти ВО «Свобода»пікетують Офіс президента з вимогою не допустити реваншу проросійських сил.

ІА "Вголос": НОВИНИ