Перший заступник Голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що не розуміє, чому Україна не скликає Радбез ООН, аби вимагати негайного виконання рішення морського трибуналу щодо повернення з РФ військовополонених українських моряків.

Про це вона написала у Facebook.

Політик додала до публікації листи від командира «Бердянська» Романа Мокряка, від Сергія Чулиби, В'ячеслава Зінченка, Володимира Терещенка, Богдана Головаша, написані ще в березні, до президентських виборів.

Хлопці пишуть, що тримаються, просять передати звістки їхнім сім'ям, підтримати рідних, бо їм зараз найважче. Моряки переживають за родини і вірять у звільнення.

«Я везу ці листи від полонених моряків в Страсбург, де починається сесія ПАРЄ, й де збираються повертати російську делегацію. Я хочу, щоб їх побачили і європейські політики, які також несуть відповідальність за підігрування Росії, потакаючи незаконному утриманню українців-моряків, політв‘язнів, заручників на окупованих територіях», - додала Геращенко.

Також вона обурюється, що «Президент Зеленський в Берліні і Парижі сказав про те, що немає жодних передумов для повернення російської делегації, але не знайшов аргументів, аби переконати в цьому своїх візаві президента Макрона і канцлера Меркель.

До цього політик додає: »не розумію, чому Україна не скликає Радбез ООН, аби вимагати негайного виконання рішення морського трибуналу?"

Нагадаємо, що ЄС закликав Росію якнайшвидше звільнити українських полонених моряків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ