На Рівненщині за розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті суд виніс вирок жительці села Великий Жолудськ, яка поширила відео з образами парафіян Православної церкви України.

Про це йдеться у вироку Володимирецького районного суду.

Так, згідно з матеріалами слідства, 27 березня 2024 року жінка, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, розмістила у Facebook відео, в якому були наявні «висловлювання, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі, приниження парафіян ПЦУ, вживання пропаганди винятковості УПЦ, висловлювання щодо ПЦУ образливих найменувань і характеристик та ненависті в Україні між вірянами УПЦ та ПЦУ».

«Своїми умисними діями, які виразились у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.161 КК України», - йдеться у вироку суду.
Угода про визнання винуватості

20 травня обвинувачена і прокурор за участю адвоката уклали угоду про визнання винуватості.

«Згідно з умовами вказаної угоди, повністю визнала свою вину в зазначеному діянні й зобов`язалася беззастережно визнавати обвинувачення в обсязі підозри в судовому провадженні, в подальшому подібного не вчиняти та щиро розкаюється у скоєному», - наголосили в суді.
Рішення суду

Суд визнав жительку Рівненщини винною і призначив їй покарання у вигляді 3 400 гривень штрафу. Вирок ще може бути оскаржений.

ІА "Вголос": НОВИНИ