Мешканець окупованого бойовиками «ДНР» Донецька показав фото частини селища Жовтневий, яке розташоване поруч зі знищеним під час боїв у 2014-2015 роках летовищем.

Зокрема, світлини донеччанин Ігор Полтавець зробив у провулку Манежний, вулиці Стратонавтів і сусідніх вуличках, пишуть «Донецкие новости».

«Ми вирушаємо у »приаеропортов'я«, де йшли найзапекліші бої, де досі звучить артилерія, де досі лунають звуки пострілів. Ми йдемо в район старого гіпермаркету »Метро Cash & Carry« — першого »Метро«, який відкрили в Донецьку», — розповідає Полтавець.

Він зазначає, що у деяких будинках тут мешкають люди. Проте на вулицях когось зустріти важко.

«Людей на вулиці, як ви розумієте, — нуль. Просто нуль», — розповідає донеччанин.

Чоловік також показав теперішній стан Храму святителя Ігнатія Брянчанінова.

«Храм біля »Метро«. Він був пошкоджений, його відновили. Досі навколо нього видно риштування. Купол відновили. А ось вікна ще не вставили. І частини паркану просто немає — його розбомбило», — пояснює Полтавець.

Також він продемонстрував кладовище, розташоване поруч із храмом.

«Прифронтове кладовище. Дірки в паркані, десь прольоту взагалі немає. Але саме кладовище постраждало частково — десь пам'ятники стоять, десь пошкоджені», — каже він.

Також Полтавець показав перетин провулку Манежної і вулиці Стратонавтів – дорога «втоптана», на ній видно сліди як від легкових автомобілів, так і від військової техніки.

«Попереду — »Метро«, з лівого боку за парканом — вже аеропорт. Тут усе розбите. Будинки — розбиті, паркани — в решето. Але колія наїжджена, отже, їздять», — зазначає донеччанин.

Школа № 74 не працює, але, незважаючи на це, на будівлі висить прапор «ДНР».

Журналіст опублікував моторошні фото з окупованого Донецька.

Також нещодавно показали нові фото з “визволеної” російськими бойовиками Горлівки, на яких видно, як люди шукають їжу на смітниках.

ІА "Вголос": НОВИНИ