Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, відповідаючи на запитання журналіста про голодування колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі заявив, що кожна людина має право на самогубство.

Про це повідомляє «Ехо Кавказа».

В ефірі телекомпанії Imedi у Гарібашвілі запитали про ймовірний фінал у разі погіршення стану здоров'я Саакашвілі.

«Фіналу не знаю… Якщо людина шкодить власному здоров'ю… За законом людина має право на самогубство. Якщо людина вирішить вчинити суїцид, то вона має право це зробити, але держава не зможе взяти за це відповідальність», – сказав прем'єр-міністр Грузії.

Як заявляє Гарібашвілі, вони додатково створили групу медиків, які щодня стежать за станом здоров’я колишнього президента. Також він наголосив, що уряд створив усі умови для комфортного перебування Саакашвілі у в’язниці.

Як ми повідомляли раніше, колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі затримали в Грузії, коли той прилетів у країну.

Одразу після цього, в Офісі президента відреагували на затримання. Там сказали, що президент стурбований таким кроком та тоном заяв, які надходять з Грузії. 

Згодом, на сайті МЗС також з'явилась заява міністра. Вони кажуть, що будуть «захищати наших громадян, де б вони не перебували». 

Коли пішла мова за те, аби екстрадувати Саакашвілі назад в Україну — МЗС Грузії відповіло, що це неможливо.

ІА "Вголос": НОВИНИ