Письменниця Лариса Ніцой висловила впевненість у тому, що боротьбу за українську мову в Україні необхідно реалізовувати за допомогою сили. Про це повідомляє «Оглядач».

Під нею вона має на увазі ухвалення жорстких законів без будь-яких компромісних поступок.

Свою позицію активістка виклала у Facebook і закликала українців не бути м'якотілими, відстоюючи власні інтереси.

«От скажіть мені, скільки можна нюняти: «Але не силою, але не силою...» Силою! М'якою. Так говорить Далай Лама: «Українці, робіть все м'якою силою». Що таке м'яка сила? Це закон. Жорсткий. Жорсткий закон — це м'яка сила», — підкреслила вона.

Ніцой додала, що закон про статус державної мови повинен бути розписаний настільки чітко і детально, щоб ні у кого не виникало до нього жодних питань. У тому числі він повинен передбачати істотні штрафи за його порушення.

«Змазаний закон без покарань — слабкий закон. Слабкий закон — це відсутність сили. «Але не силою... Але...» Силою! Тому що поважають тільки силу. Об слабких витирають ноги. Такі закони життя. Принаймні, сьогодні. Люди поважають сильних людей. Країни поважають сильні країни», — впевнена письменниця.

Підсумовуючи, вона запропонувала реалізовувати такий підхід в Україні, беручи приклад із Франції. За її словами, в статті 15 закону про французьку мову йдеться, що субсидії та соціальні виплати дають тільки тим, у кого немає порушень цього документу.

«Якщо тобі дали субсидію, а ти порушив закон про французьку мову, — поверни субсидію державі. Сила. То як? Будемо далі нюняти?» — звернулася Ніцой із риторичним запитанням до українців.

Як повідомляв «Вголос», раніше Лариса Ніцой радила, як лаятися українською, а не матюкатися російською.

ІА "Вголос": НОВИНИ