Так званий «глава» анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що жителі Армянска звертаються до лікарень через хронічні захворювання, а не наслідки хімічних викидів із заводу «Кримський титан», інформує Громадське.
Аксьонов, зокрема, ствержує, що мешканці пов'язують подразнення слизової носоглотки та очей із наслідками викидів, проте повне обстеження показує «загострення від хронічних захворювань».

"Головне сьогодні те, що люди с токсичними отруєннями, пов'язані безпосередньо із ситуацією, не звертаються. Так, є першіння, говорять, подразнення слизової носоглотки, слизової очей. Ви чули коментарі медичних працівників, що люди пов'язують це з наслідками викидів. Але після проходження тотального обстеження здебільшого виявляється, що хронічні захворювання дають певні ситуації, загострення на певний період", — сказав "глава" Криму.

Також він додав, що упродовж 15-21 жовтня питання про відновлення роботи заводу "Кримський титан" розгляне "служба" у сфері нагляду за правами споживачів.

"Якщо все відбудеться без зауваг, усі корегування та плани будуть затверджені, то підприємство зможе до кінця тижня повернутися до робочого процесу", — сказав так званий «глава» Криму.

За словами Аксьонова, рівень забруднення повітря в Армянську нині "у межах норми" — "картина нормальна". Також він зазначив, що 8 та 9 жовтня зафіксували збільшення рівня забруднення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ