Президент України Володимир Зеленський розповів про свої переговори з президентом Росії Володимиром Путіним в Парижі в «нормандському форматі».

Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian.

Президент зазначив. що домовлятися з Путіним «дуже складно».

«Як би там не було, ми повернули 111 людей з вересня. Я не кажу, що ми зробили прорив. Але. Три роки не було Нормандського формату. Ситуація була заморожена абсолютно. Через три роки ми домоглися зустрічі - зараз повернули 111 людей», - розказав Зеленський.

«Ми сіли за стіл переговорів. Знаєте, кажуть: »йде як по маслу«? Але тут »масла« взагалі немає. Все йде жорстко, важко, з серйозними шорсткостями. Але воно рухається вперед. Коли ти бачиш, що руху вперед немає, тоді потрібно обирати іншу стратегію», - продовжив президент.

На відповідь про те, чи вірить Путін у твердження про «українських радикалів», чи це лише цинічний розрахунок, президент України відповів: «Я думаю, він людина з головою. Тому коли він говорить про радикалів - це або нав'язана йому кимось інформація, в яку він вже сам повірив, або це його стратегія, як вести переговори. Ось і все».

ІА "Вголос": НОВИНИ