Ексзаступника генерального прокурора часів Віктора Януковича, нардепа від «Опозиційної платформи - За життя» Рената Кузьміна зняли зі списку осіб, які переховуються від органів влади, Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє Бігус.інфо.

Як повідомляють журналісти, ще 3 вересня прізвище Кузьміна було в базі розшуку МВС. Однак станом на 6 вересня його ім’я в розшукових обліках не відображається.

Цьогоріч, 12 серпня, Центральна виборча комісія зареєструвала Рената Кузьміна народним депутатом за підсумком дострокових виборів 21 липня. Вже 29 серпня на першому засіданні нового парламенту Кузьмін склав присягу.

ЦВК, яка спочатку зареєструвала Кузьміна кандидатом у народні депутати за списком партії «Опозиційна платформа – За життя», потім намагалася скасувати своє рішення – після отримання від СБУ інформації про те, що він не проживав в Україні протягом п’яти років до виборів. У Генпрокуратурі заявляли, що він міг переховуватися від слідства в Росії й анексованому нею Криму.

Проте Кузьмін виграв суд і залишився кандидатом.

Ренат Кузьмін був заступником генерального прокурора Віктора Пшонки в період з 2010 до 2013 року і заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони у 2013-2014 роках.

Генеральна Прокуратура України оголосила його у міжнародний розшук у червні 2014 року. Кузьміна підозрювали в організації у 2010 році незаконного затримання ексміністра внутрішніх справ Юрія Луценка та підбурюванні судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав «Вголос», Верховний Суд України остаточно поновив заступника генерального прокурора України часів Віктора Януковича.

ІА "Вголос": НОВИНИ