В Україну від Люксембурга направлено 14 броньованих автомобілів швидкої допомоги виробництва британської компанії Venari.

Про це повідомляє посольство України в Бельгії та Люксембурзі на своїй сторінці у Facebook.

«Уже найближчим часом транспортні засоби будуть відправлені на лінію фронту, де вони здійснюватимуть свою головну місію - рятуватимуть життя наших захисників, які боронять нашу державу, а також мирних жителів, які постійно стають жертвами варварських російських обстрілів», - йдеться в повідомленні.


У посольстві уточнили, що акцію було реалізовано в рамках ініціативи «Ukraine is calling», організованої Громадою українців у Люксембурзі LUkraine asbl, і підтриманої посольством України в Бельгії та Люксембурзі. Метою зазначеної ініціативи став збір 10 млн євро для закупівлі 112 автомобілів швидкої допомоги та пожежних машин.


«Висловлюємо велику подяку Міністерству оборони Люксембургу, зокрема віцепрем'єр-міністру - міністру оборони Люксембургу пану Франсуа Баушу, начальнику Генерального штабу Стіву Туллу та заступнику голови компанії Venari Group Оліверу Норту. Окреме дякую президенту LUkraine пану Миколі Жарову, віцепрезиденту LUkraine Інні Яременко, а також усій команді LUkraine», - зазначили в посольстві.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Під Бахмутом загинув захисник із Давидівської громади

Українського військового в Німеччині побив охоронець готелю

Діти знайшли гранату і принесли додому: вона здетонувала

ІА "Вголос": НОВИНИ