Потужний буревій в Люксембурзі зруйнував сотні будинків та травмував десятки людей. Синоптики спершу прогнозували сильну грозу та вітер, але в результаті це перетворилося та торнадо.

Про це повідомляє ТСН.

Подвір'я жительки міста, пані Розмарі, перетворилося на розкидані шматки цегли, зруйнований будинок та понівечену машину.

«Ось так, усе життя працюєш, щоби збудувати дім, а він руйнується за мить. Я була всередині, коли налетів буревій. Мені ледь вистачило сил зачинити вікно - таким сильним був вітер. А вже за кілька хвилин із хати знесло дах», - розказала жителька.

Як зазначається, торнадо рухався зі швидкістю 128 кілометрів за годину та спустошував усе на своєму шляху. Від вітру з корінням вирвало дерева, повибивало вікна і зруйнувало дахи.

«Це було жахливо! У нашому саду росло кілька великих дерев, вони всі знищені. Вітер був настільки сильним, що позлітали навіть дерев'яні опори, а вони важать по 50 кілограмів», - згадує місцевий житель Хосе Берміро.

Внаслідок буревію постраждало 19 людей, двоє з них з серйозними травмами доставлені до лікарні. Для потерпілих, які опинилися без даху над головою організували тимчасові табори.

Торнадо також дійшов й до Нідерландів, але на щастя, минулося без потерпілих.

Нагадаємо, в Китаї зросла кількість жертв внаслідок потужного тайфуну.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Z_i3mqkDUo0[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ