Старобільський районний суд Луганської області скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на свідчення адвоката Єфремова Олександра Мельникова.

Так, Мельников розповів, що 18 вересня суд розглянув питання продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або заміни його.

Адвокат також підкреслив, що захист вимагав повністю скасувати запобіжний захід для підсудного.

«Суд вирішив скасувати домашній арешт і замінив його на особисте зобов'язання... Це найм'якший запобіжний захід, м'якше не існує. Фактично людина просто зобов'язується з'являтися до суду», - повідомив адвокат.

За його словами, Єфремову повернуть закордонний паспорт, з нього знято обов'язок носити електронний браслет стеження.

Адвокат повідомив, що процес проти ексголови фракції ПР перебуває на стадії вивчення матеріалів захисту. Мельников впевнений, що його клієнт буде виправданий судом у зв'язку з відсутністю доказів провини.

Після реабілітації Єфремова захист має намір зайнятися притягненням до кримінальної відповідальності осіб, причетних до кримінального переслідування ексдепутата. Адвокат також допускає, що Єфремов подасть позов про відшкодування морального і матеріального збитку у зв’язку з утриманням його під вартою понад три роки.

Як писав «Вголос», ексрегіоналу Єфремову наділи електронний браслет. 

ІА "Вголос": НОВИНИ