У 2015-2016 роках керівник Держгеокадастру Львівщини видав 29 наказів, якими затверджено проекти землеустрою і передано у власність громадянам землі сільськогосподарського призначення для індивідуального дачного будівництва.

Про це повідомляє офіс Генерального прокурора.

Такі дії є порушенням вимог Земельного кодексу України. В результаті неправомірної передачі із власності держави вибули землі на 3,8 млн грн.  

То ж за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру керівнику Головного управління Держгеокадастру у Львівській області за фактами перевищення службових повноважень (ч. ч. 1, 3 ст. 365 КК України).

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу ТУ ДБР у м. Львові.

Відомо, що начальником головного управління Держгеокадастру у Львівській області з червня 2015 року по вересень 2017 року був Андрій Кавецький.

У 2015 році він взяв участь у кадровому конкурсі на посаду начальника головного управління Держгеокадастру у Львівській області та успішно склав письмові іспити, пройшов співбесіду з конкурсною комісією Держгеокадастру України (15 червня 2015 р.). За результатами іспитів та співбесіди був рекомендований Комісією на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Погоджений на посаду начальника головою Львівської облдержадміністрації.

У вересні 2017 року Андрія Кавецького звільнили з посади. Проте у травні 2020 року  наказом Держгеокадастру України - поновлений. І займає цю посаду досі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ