П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко жорстко розкритикував проєкт Державного бюджету на наступний рік. Він зауважив, що у документі «слуги» не передбачили грошей для тих масштабних обіцянок, які щедро роздав Володимир Зеленський у своєму Посланні до Верховної Ради.

Про це повідомляє офіційний сайт політичної партії "Європейська Солідарність". 

«І тут Остапа понесло. Він відчув прилив нових сил і шахматних ідей». Так би класик сказав про вчорашній день. Якщо користатися народною мудрістю, то як ступнув, так і брехнув. Послання обіцяв, неначе в нього перший день президентства, а вже завершується третій рік і треба тримати звіт. В бюджеті немає і сліду того, про що він говорив вчора. Ні витрат на економічні паспорти українців, ні 30 мільярдів на «велику термо-модернізацію», – констатує Порошенко.

За словами 5-го президента України, поточна реальність абсолютної більшості наших співгромадян суттєво відрізняється від тих переможних реляцій, про якій звітує чинна влада. 

«Таке враження, що ми живемо в різних країнах. Народ живе в умовах низької вакцинації, рекордної смертності, в умовах недофінансування Державного оборонного замовлення, не індексації пенсій, не індексації зарплат. А влада живе в примарному мареві ілюзій», – зауважує лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко наголосив, що міжнародні фінансові інституції вже переглянули прогноз ВВП України у бік зниження.

«На екваторі ніхто не сподівається на диво. Але ставимо лише найголовніші вимоги, щоб захистити людей. Перше – субсидії. Нам треба захистити місцеві громади, компенсувати і врятувати місцеве самоврядування і дати субсидії людям за простою формулою», – говорить Порошенко.

З поміж іншого лідер «Європейської Солідарності» згадав також про заробітну плату освітян. Нагадаємо, що за словами представників команди Зеленського, які вони говорили напередодні президентських виборів 2019-го року, заробітна плата вчителів мала б складати 4000 доларів. 


«Треба хоча б виконувати закон про поетапне збільшення зарплат вчителів. Хоча б компенсувати індексацію», – говорить Порошенко.

Окремо лідер «ЄС» згадав також й про ковідні виплати медикам, які так багато обіцяла і якими хизувалася  чинна влада. 

«Перелопатьте проєкт, але при свічках не знайдете, де ж там збільшення платні медикам, де 300% тим, хто працює з ковідними хворими. І якщо уряд хоче виконати обіцянку Зеленського – треба додати ще 50 мільярдів», – зауважує Петро Порошенко.

Крім того, як наголосив 5-й президент України, всупереч популістичним обіцянкам чинної влади, в проєкті бюджету на 2022-й рік не закладено коштів для індексації пенсій українців. 

«23 мільярди – і ми це вимагаємо – треба додати пенсіонерам на індексацію», – наголошує лідер партії.

Він обурився, що сторожем у супермаркеті можна заробити більше, ніж воїном, який боронить країну.

«Тим більше, що 14 жовтня обіцяли підвищення. Три роки не підвищували. Саме зараз час виконати зобов’язання. Вимагаємо це зробити негайно», – закликав Петро Порошенко.

Нагадаємо, як писав "Вголос", за останній місяць з 61,7% до 65,9% зросла частка українців, які вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку. І більшість респондентів (58,2%) не підтримують, щоб Володимир Зеленський балотувався на другий термін.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ