Зусиллями мерії та підприємців Івано-Франківську вдалося відновити свою футбольну команду «Прикарпаття». Сьогодні містяни пишаються нею та активно приходять на матчі: відвідуваність у «Прикарпаття» - друга в усій Україні.

Про це в прямому ефірі «Народного толк-шоу» розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Містяни дуже хотіли цього. Наша команда є народною, підтримуємо її із міського бюджету, її також підтримують невеликі підприємці. Концепція нашої команди в тому, що тут грають вихованці винятково Івано-Франківської області. І навіть тому люди активно приходять на матчі, бо знають, що це грають свої. Нехай у нас і немає відомих футбольних зірок, але хлопці будуть битися 90 хвилин на полі. Наша команда має свою лінію гри, свій характер, ми будуємо її на довгу перспективу. У нас є юнацька команда, друга команда і головна команда. Тобто дітки знають, що завтра гратимуть у »Прикарпатті« і це найголовніше.

Звісно, легко купувати футболістів, якщо є великі гроші. Але ми йдемо за іншим принципом, працюємо на перспективу і це дає результати. До нас люди прходять на матчі, у нас, здається, друга відвідуваність матчів по всій Україні - після Харкова. Це означає, що люди вірять у свою команду», - зазначив Марцінків.

Мер також прокоментував ініціативу львівських депутатів щодо потреби перетворення ФК «Карпати» у комунальне підприємство задля його порятунку.

«Звісно, що тільки міським бюджетом команду не витягнеш - потрібні партнери. Але якщо немає професійної команди і немає зрозумілої концепції - немає куди тягнутися дітям. У нас у Івано-Франківську зараз близько 20 000 дітей займаються футболом. Звісно, не всі з них стануть футболістами. Але вони знають, що якщо будуть добре грати сьогодні - завтра гратимуть у »Прикарпатті-2«, потім у »Прикарпатті«, а потім і в ще вищих клубах! І як приклад, сьогодні наші юні футболісти переходять у відомі команди. Тобто це трамплін для молодих спортсменів. Місто підтримує. Місто вважає, що це один із тих напрямків, які розвивають Івано-Франківськ і роблять його престижним», - пояснив Руслан Марцінків.

Нагадаємо, 23 січня на черговій сесії ЛМР депутати голосували за затвердження проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5. Рішення підтримали тільки 18 депутатів. 13 утримались, не голосували ще 25. Після цього керівництво “Карпат” виступило із заявою, в якій у провалі голосування звинуватило депутата, президента футбольного клубу «Рух» Григорія Козловського. Після цього Козловський заявив: рішення про надання землі в оренду насправді було аферою, яка завершилася б великими проблемами для всіх футбольних команд міста.

Згодом в ефірі «Народного толк-шоу» депутат повідомив, що готовий скласти із себе повноваження президента Футбольного клубу “Рух” на найближчий рік і зайнятися порятунком клубу “Карпати”. Також Козловський презентував проект ухвали, підтримавши яку Львівська міська рада могла би врятувати ФК “Карпати”:

  • створити ЛКП “Клуб професійного футболу “Карпати”;
  • утримувати ЛКП за рахунок коштів міського бюджету у розмірі, не меншому ніж 50 млн грн на рік впродовж 5 років;
  • затвердити статут ЛКП, забезпечити його атестацію в Українській асоціації футболу та Українській Прем’єр-Лізі;
  • звернутись до Львівської обласної ради щодо співфінансування ЛКП для його безперебійного функціонування та розвитку.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ