Розуміючи загрози на міжнародній арені, Україні треба насамперед дбати про власні інтереси. А вже це залежатиме зокрема й від того, хто увійде в новий український Уряд.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» сказав міський голова міста Винники Володимир Квурт.

«Нам насамперед треба дбати про власні інтереси. Коли ми говоримо про ситуацію, яка складається навколо України у світі, ми повинні навчитися правильно на це реагувати. Не сприймати болісно, як дитина. Нам треба розуміти, що кожен політик, кожен президент насампред турбується про інтереси своєї країни, а також про власні інтереси напередодні виборів. Після виключення Росії з Великої вісімки постійно виникає питання про можливість її повернення. Ці вкиди так само йдуть, щоб подивитися на реакцію не тільки України, а й світової спільноти, наскільки те, що відбувається всередині України, дає підстави відновлювати діалог щодо повернення РФ у Велику вісімку», - зазначив політик.

«Добре, що сьогодні ми бачимо союзників України у світі. І це говорить про те, що нам сьогодні насправді насамперед треба об'єднувати свої зусилля, щоб відстоювати Україну у світі, щоб доносити можливі негативні наслідки, якщо буде проігноровано світові та людські цінності, які декларуються розвинутими демократіями. Наголошувати, що фактично руйнується базис демократичних країн. Якщо нам вдасться це донести, якщо світова спільнота братиме це до уваги, я переконаний: Україна отримуватиме важливих союзників. Але нам робити своє. Дбати про Україну. Формувати власний Уряд. І я дуже сподіваюся на громадянське суспільство. Україна отримала черговий виклик - владу отримали люди без належного досвіду. І сьогодні багато залежить, хто буде покликаний до Уряду, наскільки акцентованою буде позиція українських громадян, як буде втілено їхнє бачення розвитку держави. Які завдання будуть ставитися перед українською економікою, українською армією та Україною в цілому. Від цього залежить наше майбутнє», - додав Володимир Квурт.

ІА "Вголос": НОВИНИ