Сьогодні стало відомо про те, що майно Львівської виправної колонії № 48 продали на електронному аукціоні за 377,5 млн грн.
 

Про оборудку повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Фейсбуці.

«Сьогодні на аукціоні продали перший лот – майно колонії №48 (Хуторівка, 2). Стартова ціна основного об’єкту – 132 млн 674 тис. 303 грн. 55 копійок. Ціна продажу за результатами торгів - 377 млн 500 тисяч гривень. Зростання ціни на аукціоні - ледь не у три рази», - повідомив Малюська.

За його словами, участь у торгах взяли 7 учасників.

«Це перший продаж «Великого розпродажу в’язниць». Нагадаю, розподіл виручених коштів відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, 70% піде на відбудову в’язничної інфраструктури і «Великий розпродаж в’язниць» перетвориться на «Велике будівництво в’язниць», - поінформував міністр.

Львівська виправна колонія складається з двох частин і має будівлі загальною площею 39,8 тис м² на земельній ділянці площею 13 гектарів.

На перший аукціон, за інформацією zaxid.net, виставили виставили близько сотні об’єктів нерухомості, розташованих на ділянці площею 10,7 га. Стартова ціна лоту становила понад 132,5 млн грн. На аукціон подалися сім учасників і найбільшу пропозицію подало ТзОВ «Девелопмент інжиніринг сервіс». Компанія запропонувала утричі вищу ціну за стартову вартість – 377,5 млн грн.

У другому лоті виставили на продаж три приміщення виправної колонії загальною площею 0,9 га. Стартова ціна становила 3,5 млн грн. У цьому аукціоні взяли участь дев’ять компаній. Переможцем визначили ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар». Компанія запропонувала за майно колишньої колонії 30 млн грн, таким чином її пропозиція майже у 9 разів перевищила стартову вартість.

Мінюст вже невдовзі має підписати угоди із переможцями аукціону.

У серпні 2020 року Міністерство юстиції оголосило масовий розпродаж майна пенітенціарної системи. На електронні торги виставили будівлю державної установи «Ірпінський виправний центр» (№ 132), «Південну виправну колонію» № 51 у місті Одеса та Львівську виправну колонію №48.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ