Майно народного депутата від партії «ОПЗЖ» Тараса Козака заочно заарештували.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит «Українських новин».

Варто зазначити, що наразі невідомо яке саме майно скандального депутата заарештоване. Також Офіс генпрокурора не уточнив, який саме суд наклав арешт на майно Козака.

«Інформуємо, що прокурорами Офісу Генерального прокурора здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу. Під час досудового розслідування вказаного кримінального виробництва вжиті заходи забезпечення кримінального провадження – накладено арешт на майно підозрюваного К.», – йдеться у відповіді.

Раніше стало відомо, що львівський бізнесмен та проросійський народний депутат від партії ОПЗЖ Тарас Козак 31 травня цього року заплатив за оренду житла у Білорусі 1,3 млн гривень.

Нагадуємо, 20 травня цього року суд Києва надав дозвіл на затримання депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Його підозрюють у держзраді.

Так, у лютому Тарас Козак та Віктор Медведчук потрапили під санкції Ради національної безпеки та оборони України. Причиною стало розслідування СБУ щодо їхнього фінансування тероризму.

Політик вже більше пів року ні разу не з'являвся у Верховній Раді, проте офіційно він не перебуває ні у відпустці, ні у відрядженні.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ